Google je lider AI industrije i omogućava upotrebu vlastitog govora u oblak teksta pomoću nezavisnih aplikacija.

Ključne karakteristike Google govor u procesor za tekst 2021.

Prilagođavanje govora.

Prilagodite prepoznavanje govora za transkripciju pojmova specifičnih za domen i rijetkih riječi pružajući savjete i povećajte preciznost transkripcije određenih riječi ili fraza. Automatski pretvorite izgovorene brojeve u adrese, godine, valute i još više pomoću klasa.

Modeli specifični za domenu.

Izaberite između odabranih obučenih modela za glasovnu kontrolu i transkripciju telefonskih poziva i video zapisa optimizovanih za zahtjeve kvaliteta specifične za domenu. Na primjer, naš poboljšani model telefonskog poziva podešen je za audio koji potiče iz telefonije, kao što su telefonski pozivi zabilježeni brzinom uzorkovanja od 8 kHz.

Počnite prepisivati ​​sa Google sada

Dijarizacija zvučnika

Dijarizacija je sposobnost automatskog pripisivanja pojedinačnih riječi i rečenica različitim zvučnicima u audio datoteci, omogućavajući korisnicima da razumiju ne samo ono što je rečeno već i ko je to rekao. To našim korisnicima pomaže da lako dodaju titlove ili naslove u audio ili video zapise, pored mnogih drugih slučajeva upotrebe.

Automatske interpunkcije

Interpunkcija je ključni element za preciznu transkripciju, pomažući korisnicima da povećaju tačnost prevođenja govora na oba jezika. Automatska interpunkcija korisnicima pruža transkripte koji pokušavaju oponašati kako je dati korisnik mogao zapisati ono što su rekli.

Prilagođeni rječnik

Prilagođeni rječnici pružaju jednostavnu, ali moćnu mogućnost podudaranja s popisom riječi ili fraza. Ovo može djelovati kao vlastiti jedinstveni detektor i može se koristiti za stvaranje liste izuzetaka za ugrađene detektore.